Skip to content

Analiza

Qeveria ka rënë, por s'e do as PD

14. 05. 2016 nga Vëzhguesi

Gazeta_1.JPG

Është mëse evidente tani se Ramës i ka mbetur qeveria në dorë, dhe s'di ç'të bëj me të. Problemi është se as PD s'e do qeverinë në gjendjen që është katandisur arka e shtetit, me një super-borxh stratosferik, i ngjashëm me atë që solli kolapsjen e Greqisë. Por Greqine e "bailed out" (shpetoi) bota, kurse Shqipërinë e shkretë (pa impakt në bursën botërore) askush s'do e shpëtoj nga fundosja.

Punët me penis e vagina që hapi Rilindja (ripjellja) në Shqipëri

13. 05. 2016 nga Vëzhguesi

fenomen

Çfarë të shokon në fenomenin Shukriu është konfidenca deri në rutinë gjatë abuzimit seksual me detyrën, element ky që ndriçon faktin e dhimbshëm se rasti Shukriu jo vetëm që s'është aksidental, por mëse i konsoliduar (e madje i trainuar) në administratën shtetërore shqiptare. Por jo vetëm kaq, imagjinoni kur e bëri Shukriu në një zonë të prapambetur e konservatore si Dibra, po në Tiranë çfarë ndodh?!

Dita e Dëshmorëve, ndoshta e shtuna e parë e Majit

07. 05. 2016 nga Vëzhguesi

Gazeta_1.JPG

Diçka duhet bërë në këtë aspekt, e duhet bërë shpejt. Shteti duhet të ndërhyjë, kjo situatë nuk shtyhet më, pasi mbi të gjitha është ofenduese jo vetëm për të rënët, por edhe për familjet e dëshmorëve e pasardhësit e tyre. Por edhe për kombin në tërësi, sepse godet keqas patriotizmin e nacionalizmin shqiptar.

Quo Vadis Albania?

07. 05. 2016 nga Frank Shkreli

frank_shkrel.jpg

E di se kjo pyetje përdoret shpesh dhe si e tillë tingëllon pak si e mërzitshëme, por duke ndjekur situatën aktuale në Shqipëri -- sidomos debatet mbi reformën në drejtësi -- është e pamundur të mos bëhet pyetja se, “Ku po shkon Shqipëria”? Sa për një përspektivë historike, fraza “Quo Vadis”, “Ku po Shkon?”, e ka rrënjën në traditën e krishtërë, ku sipas kësaj tradite, ndërsa Shën Pjetri po largohej nga Roma për t’i ikur kryqëzimit të tij të sigurt, hasë në Jezu-Krishtin dhe Shën Pjetri e pyet atë: Quo Vadis Domine?

Amerikanët votojnë Trumpin se do dëboj meksikanët e myslimanët (dhe shqiptarët)

27. 04. 2016 nga Vëzhguesi

trump.jpg

Kjo është e vetmja platformë "serioze" që Donald Trump ka shpalosur para publikut amerikan, dhe shumë amerikanë, që tashmë janë lodhur nga prezenca e meksikanëve në qytetet e tyre (megjithëse meksikanët u vjelin duhanin në plantacionet e ferrit, u vjelin frutat, u korrin barin e bahçeve, u pastrojnë shtëpitë etc., - punë që amerikanët s'do i bëjnë nëse do ikin meksikanët), mendojnë se Trumpi do u pastroj vendin nga latinët.

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar